Zimske počitnice v Mladinskem centru Litija

Program zimskih počitnic je tokrat pripravljen s posebno mislijo na osnovnošolce. Vse aktivnosti so primerne za otroke starejše od 10. let, le obisk rudnika Sitarjevec je tokrat rezerviran za otroke prve triade OŠ.

Za udeležbo na posameznih sklopih se je potrebno predhodno prijaviti na info@mclitija.si ali na 051 443 410. Prijave zbiramo do 18. februarja! Udeležba na programih je brezplačna.

 

Kuharske vragolije v Mestnem muzeju

Ponedeljek 21. 2. 2022, Mestni muzej Litija, od 10.00 do 13.00

Pridruži se nam na pustno obarvanih kuharskih vragolijah. Skupaj bomo cvrli pustne miške in pripravili »Hitro pico brez vzhajanja«. Oboje bomo seveda tudi pojedli ? Se ti že cedijo sline tako kot nam?

 

S škratom po Rudniku Sitarjevec

Torek 22. 2. 2022, Zbor pred rudnikom Sitarjevec ob 9:45

V raziskovanje podzemnega sveta Izvoznega rova vas bo popeljal nagajivi, vragolij poln sitarjevški škrat. Na igriv in hudomušen način boste izvedeli več o rudniku ter spoznali prebivalce rudnika – netopirčke. Animirano vodenje je primerno za otroke od 1. do 3. razreda OŠ. Program traja približno uro in pol.

 

Gozdna učna pot SVIBNO – pohod

Sreda 23. 2. 2022, Zbor pred MC Litija ob 10.00

Skupaj z mladinskim delavcem odkrij Gozdno učno pot SVIBNO, ki je postavljena z namenom rekreacije telesa in malih sivih celic v lepoti, ki jo ponuja narava. Pot je srednje rekreacijsko zahtevna, zato priporočamo pohodno obutev. Dolžina poti je cca 2,5 km, ogled traja približno eno uro. Po pohodu se bomo v mladinskem centru pogreli s čajem in okrepčali s prigrizkom.

 

Izdelava animacije z mobilnim telefonom

Četrtek 24. 2. 2022, Kulturni center Litija, 10:00 – 13:00

Mobilni telefoni so postali tako zmogljive naprave, da lahko z njimi počnemo že marsikaj. Omogočajo nam zajem visokokvalitetnih slik, snemanje videoposnetkov s takšnimi in drugačnimi dodanimi efekti, da o neštetih aplikacijah sploh ne govorimo. Pridruži se nam na delavnici, kjer bomo povezali analogno z digitalnim in ustvarili »papirno animacijo«. Predznanje ni potrebno, zaželjeno je, da s seboj prineseš svoj mobilni telefon.

 

Gibalne urice za otroke in mlade

Petek 25. 2. 2022, Ambient športna dvorana, 10:00 – 13:00

Zimske počitnice bomo zaključili športno. V dvorani Ambient, ki se nahaja na Ponoviški cesti 11 d v Litiji, se boste s sovrstniki pomerili v premagovanju poligona, nogometu, košarki in/ali badmintonu. S seboj prinesi športno opremo, ki jo navadno uporabljaš v šoli in pa zvrhan koš dobre volje.