Šport

Stresno je biti mlad, šport in zdrav življenjski slog pa sta ključ za sprostitev. Mladim skozi vse leto ponujamo rekreativne programe ZKMŠ Litija, enot MC in Šport.

Od oktobra do maja skrbimo za ohranjanje fizične pripravljenosti in boljšega počutja z rekreacijo v dvorani. Rekreiramo se vsako sredo ob 17.30 v športni dvorani gimnazije Litija. Za vstopnino je potrebno odšteti 1,5€. Igramo odbojko ali badminton.  

Vsak torek v ugodnih vremenskih razmerah poteka vodena vadba teka. S skupinskim tekom se podpiramo, motiviramo, delimo znanja in izkušnje. Resne tekače vsako nagradimo s prijavnino na različne maratone v Sloveniji ali tujini.  Vodja tekaške ekipe je mladinski delavec Alan Hajrić.

Športno poletje je športni počitniški program za otroke in mlade, ki ga organiziramo skupaj s kolegi enote za Šport, ob finačni podpori občine Litija in Zavoda za šport RS Planica. Julija in avgusta mladim omogočamo vsaj 6 ur gibanja na dan. Ponujamo igranje tenisa, nogometa, košarke in odbojke, skupaj tudi plavamo in hribolazimo.