Z Vegove, z ljubeznijo

V letu 2021 so Javni zavod Mladi zmaji kurirali TAM-TAMovo Ulično galerijo na Vegovi, v Ljubljani. V roke je bila dana mladim, da skozi svoja čutila prikažejo stanje družbe in jih izrazijo na plakatu. Dela za razstavišče na prostem so zbirali preko javnega natečaja Odnos. Vsak mesec je komisija izbrala najboljše tri in razobesili so jih na Vegovi ulici, v Ljubljani.

Konkreten rezultat projekta je 30 umetniških del, interpretacij sedanjosti, ki spodbujajo k ozaveščanju trenutnega stanja ali razmišljanja o trenutku in kraju. S projektom Z Vegove, z ljubeznijo želijo rezultate celoletnega ustvarjanja deliti še z drugimi mladimi in mladinskimi centri po Slovenji ter na ta način ustvarjati nove odnose.

Junija smo razstavo otvorili v Litiji, na ogled ostaja do 15. julija. Nekaj utrinkov iz otvoritve si lahko ogledaš spodaj.

Avtorji razstavljenih plakatov so:

Aljoša Bokan, Lina Kumelj, Tjaša Velkavrh, Sara Lukanc, Bernarda Conič, Nik Bačnik, Janez Albert Novak, Kosta Ražman, Manu Nonković, Nika Juteršek, Rija Ferfolja, Aljoša Bokan, Monika Plemen, Petja Novak, Valentina Stanković, Ferdi Jajai, Jan Alešnik, Kaja Kern, Eva Kralj Serša, Tina Rozman, Tjaša Nemanič, Ajda Kaučič Žuvela, Anita Djurić, Gaber Pokorn, Kosta Ražman, Nataša Stojanović, Sara Jovičević, Tiara Gnezda Rekić in Timotej Zavrl, Yu Ya Zhou, Marija Marinkovska Andev, Nina Trajkova, Teodora Bunchevska, mladi iz ČMC Zalog, Nataša Habjanič Leban, Axelle Gregoire in Zohra Rami, Alina Khairutdinova, Nina Trajkova, Vall Janežič, Kaja Čevnik, Žoel Kastelic in Mia Zalar.