Vabilo: Po poteh obrtniške in industrijske dediščine

Mladinski center Litija vabi, predvsem mlade, da se nam pridružijo na dveh sprehodih, v Šmartnem pri Litiji in v Litiji, kjer bomo skupaj raziskali obrtniško in industrijsko dediščino naših krajev.

Dogodek je del projekta LAS Okusi domačnosti, kjer ZKMŠ Litija sodeluje z Občino Litija in Vinogradniškim društvom ŠTUC. Sprehod je zasnovan za mlade, vodila ga bo mladinska delavka našega centra.

Sprehod v Šmartnem bo 24. novembra, ob 16.00, točka izhodišča je Staretov trg. Na sprehodu se nam bo pridružil tudi gospod Jože Sinigoj, ki bo z nami delil delček svojega bogatega znanja o usnjarski dediščini Šmartnega.

Sprehod v Litiji bo 25. novembra ob 16.00, izhodišče je upravna stavba Predilnice Litija. Skupaj se bomo sprehodili mimo tovarne, preko železnice, ki je v naše kraje prinesla pravi razvoj industrije, se spomnili topilnice in končali na pobočjih Sitarjevca, kjer bomo kakšno rekli še o delovanju rudnika.

Sprehod sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014–2020.