Pregled poletnega dogajanja v Mladinskem centru Litija

MC Litija je med letošnjimi šolskimi počitnicami pripravil pester program za mlade.

V prvem tednu julija so EVS prostovoljci pripravili pester program za otroke in mladino. Del tega programa so bile športne igre, ustvarjalne delavnice slikanja in risanja, lov na zaklad, učenje španščine skozi igro in evropska kuhinja. Delavnice je dnevno v povprečju obiskalo 18 mladih in otrok.

Naslednji teden je bil posvečen DIY delavnicam. Udeleženci so pod mentorstvom mladinskih delavk in delavcev izdelovali kremo za obraz, slikali so na oblačila, prebarvali vrata v dnevnem centru MCja ter izdelovali uporabne stvari iz plastenk in podobnih materialov. V tem tednu je bil povprečen dnevni obisk 11 obiskovalcev.

19.7. smo se prvič dobili na delavnici MASAŽE. Delavnico je vodila maserka Anja Avšič iz Ljubljane. Srečanja so potekala tri zaporedne srede. Delavnice se je udeležilo 8 oseb.

V tednu od 17.7. do 21.7. smo v MCju šivali. Na delavnici se je zbralo 5 deklet, ki so pod mentorstvom Tjaše V. do konca tedna ustvarile vsaka svoj kos oblačila.

V prvem tednu avgusta smo postali glasbeni. Jam Session je potekal pod vodstvom Sabe Safić in Anžeta Kristana. Pridružilo se jima je 8 mladih in otrok. Delavnica je minila v pozitivno glasbenem vzdušju. Za konec so v petek, 4.8. pripravili še kratek zaključni koncert, kjer so se sodelujoči predstavili zbrani publiki.

Sledila je grafitarska delavnica na Železniški postaji Litija. V celem tednu je delavnico obiskalo kar 52 mladih, ki so na takšen ali drugačen način pustili svoj pečat na umetnijah, ki so nastale v podhodu.

Poletje smo zaključili z bobnarsko delavnico pod mentorstvom Domna Malisa in Mihe Medveška. Delavnica je bila zelo dobro obiskana. Bobnanja in igranja na druge inštrumente se je učilo kar 22 mladih in otrok.

Z obiskom naših aktivnosti med poletnimi meseci smo zadovoljni. Program smo pripravljali in soustvarjali z več kot 150imi mladimi iz našega okolja. Poletje pa so zopet popestrili EVS prostovoljci s svojimi aktivnostmi. Še posebej dobro so bile obiskane Evropske petkove kuhinje, kjer se je v povprečju zbralo med 20 in 25 udeležencev.

Letošnje poletje zaključujemo z besedami: Bilo je vroče in imeli smo se zelo lepo. Komaj čakamo poletje 2018.