Pozor, huda Zemlja!

Mladi za podnebno pravičnost Litija smo organizirali razstavo na temo okoljske krize z naslovom “Pozor huda Zemlja! Življenje na lastno odgovornost”. 

Likovna in literarna dela so prispevali učenci OŠ Litija, člani društva Lila in samostojni avtorji. Prejeli smo veliko del, narejenih iz odpadnih materialov.

V sredo 13.11. ob 17.30 smo v Knjižnici Litija razstavo otvorili s krajšim kulturnim programom. S plesno točko, ki govori o problematiki požiganja gozdov, so sodelovale plesalke Glasbene šole Litija.  V govoru smo izpostavili kritičnost trenutnega stanja in ljudi spodbudili k ukrepanju. Zaključili smo z recitacijo pesmi, ki se prek odgovornosti človeka in konkretne problematike dotikajo podnebne krize. Prebrali smo tudi literarno delo “Čudoviti”, ki si ga lahko ogledate na razstavi. Obisk nas je pozitivno presenetil.

Po kulturnem programu smo po krajšem premoru v sodelovanju z Univerzo tretjega življenjskega obdobja izvedli posvet na temo “O podnebni krizi na okrogli mizi”, kjer smo se poleg splošne problematike poglobili v težave na lokalni ravni.

Razstavo si lahko ogledate v kletnih prostorih Knjižnice Litija do konca novembra. Decembra bo razstava stala na Občini. Vabljeni vsi, ki vam je mar!

Zapisala: Maša Cvetežar