Poplave v našem MC Klubu

Ekipa MCja je v četrtek 3. avgusta s skupino 30. mladih brezskrbno uživala na kopalnem izletu v Laškem. Niti sanjalo se nam ni, kaj je za nas pripravil petek….

Že zjutraj se je oglasil alarm v naših glavah, gremo, tole ne bo OK, takoj je treba začet prazniti našo vadnico, prostor za učno pomoč in skladišče, ki mu ljubkovalno rečemo »kr tja dol nes«. Pomagali so nam prostovoljci in sodelavci iz kulturnega centra, vse je teklo dokaj rutinirano, nam poplave niso tuje. A tega, kar je nam je tokrat pripravila narava nismo pričakovali. Sava je v naslednjih urah tistega petka resnično pokazala zobe in dobesedno potopila naš MC Klub.

Negotova sobota, ko smo lahko le upali, da ne bo prestopila praga visokega pritličja, kamor smo umaknili vso opremo in kjer je srce našega centra se je počasi prevesila v nedeljo. V mislih z vsemi, ki jim je poplavilo domove, smo se lotili dela. Črpanje vode, HVALA VAM GASILCI, iz vseh koncev naše in šmarske občine ste bili, iznos poplavljenih stvari, čiščenje blata, črpanje vode, ogled škode, čiščenje, črpanje, čiščenje,…. HVALA VAM VSEM, ki ste nam priskočili na pomoč, še posebej Matevž, Marko, Oto, Žan, Žiga, Nadja, Gašper, Kristjan brez vas bi bili dnevi od nedelje naprej nevzdržni. Hvala!

Sanacija bo zagotovo dolgotrajna in naporna, ampak na naših majicah piše – EJ #MAŠTO! in če kdaj, naj to velja sedaj!


MC Klub je sedaj seveda zaprt in program Vadnica mladih glasbenikov je trenutno odpovedan. Vse uporabnike naprošamo za razumevanje, trudili se bomo za čim hitrejšo sanacijo in predajo prostora nazaj v uporabo. Do takrat si uporabniki lahko izposodite tudi opremo, ki je bila sicer namenjena vadnici in se ni posojala. Več informacij ima Denis, dosegljiv bo po 16. avgustu.