Poletni počitniški program JULIJ

Počitniški Dnevni center

  1. 6. – 30. 8. 2024

Dnevni center je prostor, kjer lahko mladi aktivno preživljajo svoj prosti čas in se družijo.

Na voljo je pestra izbira družabnih in računalniških iger, materialov in opreme za ustvarjanje in polna skleda malih norih idej. Ves čas je v centru prisoten mladinski delavec, ki poskrbi, da mladim ni nikoli dolgčas in pomaga pri uresničevanju malih in velikih idej.

Organiziramo široko paleto dejavnosti za aktivno in koristno preživljanje prostega časa,
uresničevanje različnih interesov mladih ter mladim omogočamo vključevanje v širše družbeno okolje.

Dnevni center je med počitnicami odprt med 12.00 in 20.00.*


Kopalni izlet “Z avtobusom v Atlantis”

Četrtek, 27. 6. 2024, zbor pred Mladinskim centrom Litija ob 8:20

Za kopalni izlet so mesta omejena, zato je NUJNA prijava preko spletnega obrazca, ki je dosegljiv TUKAJ.

Na izlet gremo tokrat z avtobusom, odhod iz Litije je ob 8:30, povratek je načrtovan okoli 18. ure.

Več o Atlantisu.

Cena izleta za otroke in mlade med 12. in 29. letom starosti je 15 € in vključuje prevoz, vstopnico za bazen, kosilo na kopališču in spremstvo mladinskih delavcev ter animatorjev.

Vsi prijavljeni morajo OBVEZNO BITI DOBRI PLAVALCI!!

Za vse mladoletne udeležence velja: da so vajeni izletov kjer starši niso prisotni. Obenem velja, da boste poskrbeli, da bo vaš otrok spoštoval pravila lepega vedenja in upošteval navodila spremljevalcev na dejavnosti. V primeru, da otrok na programu ne bo upošteval navodil spremljevalcev ali bo izvajal kakršnokoli nasilje, užival alkohol ali tobačne izdelke, boste odgovornost za morebitne posledice nosili sami z otrokom. To pomeni, da boste, če bo potrebno, prišli po otroka na lokacijo izvajanja programa.

Prijave sprejemo do ponedeljka, 24. junija, oz. do zapolnitve mest!

Za več informacij nas lahko pokličete na 051 443 410.


HURA PROSTI ČAS*

Ponedeljek – petek, 1. – 5. julij, med 9:00 in 12:00, Tenis park AS in igrišče NK Litija

Tenis za otroke, mlajše od 15 let, poteka na Tenis parku AS ob ponedeljkih, sredah in petkih, med 9:00 in 12:00.

Na tenisu je prisoten animator, pedagog športne vzgoje, ki otrokom pomaga pri prvih teniških zamahih, zato predznanje ni potrebno.

Športne igre za otroke mlajše od 15 let, potekajo na igrišču NK Litija, v torek in četrtek, med 9:00 in 12:00. Na igrišču bodo prisotni mladinska delavka ter trenerja nogometa, košarke in profesionalna igralka rokometa Otroci se bodo spoznali z različnimi športnimi igrami, kot so: nogomet, košrka, odbojka, rokomet. V torek se nam bo zjutraj pridružila tudi ekipa Centra za krepitev zdravja, ki bo za udeležence pipravila zanimive korsitne vsebine s področja zdrave prehrane in/ali športnih poškodb.

*Program je sofinanciran s strani Zavod-a za šport RS Planica preko programa Hura prosti čas. Aktivnosti so za udeležence brezplačne.


ARTI PARTI delavnica stop motion animacije

Sreda – petek, 3. – 5. julij, med 10:00 in 13:00 v Kulturnem centru Litija

Delavnico bosta izvajali Živa Likar in Irena Režek. Sta samostojni podjetnici, ki ju druži ljubezen do ustvarjanja. Skupaj sodelujeta predvsem pri projektih iz področja animacije.

Bistvo delavnice je navdušiti mlade za stop motion animacijo in risanje. Spodbujati ustvarjalnost in krepiti domišljijo. Njuno vodilo je, da prisluhneta idejam in pobudam udeležencev, ter jih usmerjata in spodbujata da sami pridejo do končnega izdelka.

Delavnice potekajo tri dni zaporedoma, po tri šolske ure. Skupina lahko šteje od min 6 do max 15 oseb. Cena za mlade udeležence, stare med 12. In 15. let znaša 10 €/dan (15€ na osebo/dan prispeva Mladinski center Litija).  V ceno je vštet likovni material, tehnična oprema, dva mentorja, prigrizki, pijača za udeležence in zaključna razstava.

Na delavnico se je potrebno nujno prijaviti, kar lahko storite preko spletnega obrazca, ki je dosegljiv TUKAJ, osebno v Mladinskem centru Litija ali preko telefona na 051 443 410.

Za dodatne informacije o sami delavnici lahko kontaktirate tudi izvajalki na: info.artiparti@gmail.com.


ŠPORTNO POLETJE

Ponedeljek – petek, 8. – 12. julij, od 9:00 do 12:00, park na Stavbah ali igrišče NK Litija

Športno poletje je program ki je namenjen vadbi košarke, nogometa, badmintona in drugih športnih iger, ki jih lahko igramo v parku ali na igrišču. Aktivnosti potekajo pod vodstvom mladinskih delavcev in športnih trenerjev.

Vsak dan se dobimo se v parku na Stavbah ob 8:50, glede na skupino se bomo odločili ali bomo program izvajali v parku ali na igrišču NK Litija. Dejavnost je namenjena starejšim od 12 let in je za udeležence brezplačna.Sofinancerji poletnih počitniških programov Mladinskega centra Litija so: ustanoviteljica Občina Litija,  Urad Republike Slovenije za mladino in Zavod za šport RS Planica preko programa Hura prosti čas.
Trudimo se, da je večina aktivnosti za udeležence brezplačna. Na nekaterih programih zaračunamo med 30 in 45 % dejanske cene programov. Za socialno ogrožene je, ob predložitvi ustreznega potrdila, udeležba na aktivnosti brezplačna.
Pridržujemo si pravico do spremembe programa in odpovedi aktivnosti v primeru premajhnega števila prijav.