POLETJU DOGAJA v Mladinskem centru Litija

Temperature so že dodobra nakazale, da se bliža vroči čas leta in počitnice. V letošnjem programu smo pripravili nekaj novosti, obdržali pa smo preverjeno najbolj obiskane aktivnosti. Že tradicionalno se bo del programa ‘Športno poletje’ odvijal na igriščih po Litiji, drugi del programa pa v MC-ju in na dvorišču pred MC. Aktivnosti so brezplačne!

Dnevni center bo s prvim julijskim dnem začel  obratovati po poletnem času med 12.00 in 21.00, od ponedeljka do petka, vse do konca poletnih počitnic.

 

NAPOVEDNIK POLETNIH TEDENSKIH DELAVNIC

Dnevni center na dvorišču MC-ja 1. 7. – 5. 7.

Med ponedeljkom in petkom se pridruži našim EVS prostovoljcem pri urejanju našega dvorišča. Načrt je, da si skupaj uredimo poletno dnevno sobo, katere strop je lahko samo nebo.

Mladi kuha(j)mo! – 8. 7. – 12. 7.

Kulinarika povezuje. To poletje se bomo povezovali z okusi Francije, Španije, Latvije, Poljske in Nemčije. Za recepte skrbijo EVS prostovoljci, kuhamo in jemo vsi!

Od 19. 7. dalje se nam vsak petek lahko pridružiš na Petkovi evropski kuhinji. Začenjamo ob 18.00. Pravila ostajajo enaka vse poletje – za recepte skrbijo EVS prostovoljci, kuhamo in jemo vsi!

Ustvarjalni teden  15. 7. – 19. 7.

Vabljeni vsi, ki vas srbijo prsti in bi radi ustvarjali. Skupaj bomo risali, slikali in šivali. Malo na papir, malo na blago, malo na škarpo. Za ohranjanje otroka v sebi pa bomo poskrbeli z delavnicami izdelovanja kostumov najljubših super junakov. Sheldon ima Flash-a, koga pa ti?

Gledališka delavnica za mlade; julij 2019*

*za točen datum spremljaj naš FB in našo spletno stran

Za mlade, ki so aktivni v različnih društvih in skupinah, ki se ukvarjajo z gledališčem, pripravljamo poletno delavnico s področja režije in nastopanja. Točen datum sporočimo naknadno, zato nas ne pozabi poslediti na Facebook-u in Instagram-u. Prijave na delavnico so OBVEZNE!!

Multimedijska delavnica 5. 8. – 9. 8.

Ker živimo v času fotografij in videoposnetkov vas vabimo, da se udeležite delavnice, kjer boste dobili prav vsa potrebna znanja za snemanje in montiranje kratkih filmčkov. Te zanima animacija? Pridruži se nam, govorili bomo tudi o tem….

Programerska šola za mlade 19. 8. – 23. 8.

V današnjem času, ko nas obkrožajo računalniki in roboti, so digitalna znanja in razumevanje njihovega delovanja zelo pomembni pri vsakdanjih opravilih.

V poletni šoli programiranja bomo v enem tednu spoznali kako računalniška tehnologija vpliva na naše vsakdanje življenje, kje vse srečamo računalniške programe in si ogledali primere dobrih praks, spoznavali programske jezike ter napisali čisto pravi računalniški program.

#C #python #arduino #java #helloworld #code

Bobnarska delavnica 26. 8. – 28. 8.

Poletje zaključujemo s tradicionalno bobnarsko delavnico. Domen Malis si bo tudi letošnje poletje vzel čas za poučevanje mladih bobnarjev. Delavnica je odličen prostor, da se lotite prvih zavihljajev s palčkami, ujamete ritem na bobnih in se do srede naučite eno skladbo!

Glasbeni festival F52 31. 8.

Medgeneracijsko glasbeno društvo Litija pripravlja glasen in tradicionalno poskočen zaključek poletja, zagotovo preko 52 decibelov. Izbrana glasba in pestro dogajanje čez dan, zagotavljajo nepozabne trenutke v duhu dolgih poletnih noči. Letos na dvorišču pred najlepšo vilo v mestu. Karte so že v prodaji! Več na https://www.facebook.com/F52Litija/

 

Vse poletne delavnice se odvijajo med 15.00 in 20.00. Delavnice so prvenstveno namenjene mladim, med 15. in 30. letom starosti. Prijave na delavnice so močno zaželjene, sprejemamo jih na elektronskem naslovu info@mclitija.si.