Počitniški program – UTRIP POLETJA

Nekaj bo na programu tudi za tiste, ki jim šport ne diši preveč ali pa bi radi le malo

ustvarjali in se kaj novega naučili.

 

Julij

Kriš Kraš petki

Kriš Kraš ustvarjalnica – 2. 7., od 09:00 do 12:00, dvorišče pred MC Litija

Barvali bomo majice s ‘tie dye’ tehniko, izdelovali zapestnice iz garna in ‘bedže’ s tvojimi najljubšimi motivi.

Retro dan – 9. 7., od 09:00 do 12:00, dvorišče pred MC Litija

Poznaš gumitwist, ristanc, zemljo krast, skrivalnice? Ne? Pridi in skupaj bomo spoznali in igrali igre naših staršev. Preživljanje prostega časa brez interneta je lahko zelo zabavno. Še posladkali se bomo z retro sladkarijami.

Kriš Kraš packalnica – 16. 7., od 09:00 do 12:00, dvorišče pred MC Litija

Lotili se bomo barvanja škarpe pred MC-jem. Pobarvali bomo že narisane figurice, risali nove in ustvarjalnosti pustli svojo pot s kredami, barvami in čopiči, …

Avgust

Intenzivni tečaj španščine – od 2. do 13. 8., med 10:00 in 13:00, Mestni muzej Litija (PRESTAVLJEN IZ JULIJSKEGA TERMINA)

Tečaj bo vodila Maya Choghary, mag. hispanistike in prof. pedagogike in andragogike, ‘native speaker’, nizozemščine, ki ima že več kot 9 let izkušenj s pedagoškim in andragoškim delom, prevajanjem, prostovoljstvom in govori kar 7! jezikov. Tečaj je subvencioniran, udeleženci prispevajo le manjši delež: mladi med 15 in 29 let bodo za udeležbo prispevali

30 €, mladi od 30 let naprej pa 60 €.

Na tečaj se je potrebno prijaviti najkasneje do 30. julija na info@mclitija.si.

 

Počitnice v parku – od 9. do 11. 8., med 10:00 in 13:00, park pred Kulturnim centrom Litija

V parku na Stavbah, pred Kulturnim centrom, bomo ustvarjali z glino. Po končani delavnici bomo izdelke posušili in spekli, tako da jih boste lahko kasneje prevzeli v Mladinskem centru.

 

Počitnice v muzeju – od 16. do 20. 8., med 10:00 in 14:00, Mestni muzej Litija

V sodelovanju z U3 – Univerza za tretje življenjsko obdobje Litija in Šmartno organiziramo poučen in zabaven teden aktivnosti v Mestnem muzeju Litija. Poskrbeli bomo tudi za zdrav prigrizek in pijačo, zato prosimo, da otroci hrane ne prinašajo s seboj.

Na programu bo malo ustvarjanja, spoznavanja kulturne dediščine in nekaj malega športnih iger. Aktivnosti so primerne za mlade od 10 let naprej.

Prijave so obvezne in jih sprejemamo do 10. avgusta preko spletnega obrazca.

Glasbena delavnica, 26. – 28. 8., MC Litija in Glasbeni studio Bars

Domen Malis letos pripravlja nadgrajeno glasbeno delavnico, kot gostujoči mentor bo na delavnici sodeloval tudi Rok Lunaček, ki je eden izmed najbolj priznanih slovenskih avtorjev. Skupaj z udeleženci bosta posnela avtorsko pesem v glasbenem studiu. Delavnica je zato primerna za vse starejše od 12 let, z nekaj glasbenega predznanja. Udeleženci bodo imeli priložnost videti, narediti in sodelovati pri pesmi od začetka do konca.

Delavnica bo potekala v četrtek in petek, med 17:00 in 20:00, v soboto pa v dopoldanskih urah. Za točno uro se bodo udeleženci dogovorili na sami delavnici.

Prijave so obvezne in jih sprejemamo najkasneje do 22. avgusta oz. do zapolnitve prostih mest, preko spletne prijavnice.

 

Kriš Kraš petek, 27. 8., dvorišče pred MC Litija

Zadnji petek pred počitnicami bomo ponovili najbolj priljubljen julijski Kriš Kraš petek. Kaj bomo delali je odvisno od tvojega interesa – barvanje, ustvarjanje ali retro dan.