“Planet varujem, ko z energijo varčujem”

Ministrstvo za okolje in prostor vodi projekt LIFE IP CARE4CLIMATE, v okviru katerega mlade vabijo, da se pridružijo kreativnemu izzivu “Planet varujem, ko z energijo varčujem”.

Imamo #samo1planet in moramo se naučiti bolje skrbeti zanj. Znanstveniki nas že leta opozarjajo, da so podnebne spremembe resen problem, ki ga ne smemo ignorirati niti kot družba niti kot posamezniki. Mladi imajo še največ vpliva na spremembe vseh generacij, zato naj bo prijava na kreativni izziv prvi korak v dobro našega planeta.

Projekt LIFE IP CARE4CLIMATE predstavlja energetski kreativni izziv: “Planet varujem, ko z energijo varčujem”, ki izobražuje in spodbuja k večji energijski odgovornosti v gopodinjstvu. Na slikovit način se izrazite, kako ste energetsko učinkoviti v vaši družini. Izzi je namenjen je vsem do 20 leta starosti, z nekaj pomoči staršev pa lahko sodelujejo pa tudi najmlajši. Nabor idej, kako smo lahko energijsko učinkoviti, je dostopen tudi na spletni strani samo1planet.si.

Vaše izdelke zbiramo na elektronskem naslovu natecaj@samo1planet.si do 15. marca.

Organizatorji natečaja so za sodelujoče pripravili tudi nekaj simpatičnih #samo1planet ekoloških daril, ki bodo ob koncu natečaja, z žrebom razdeljena med sodelujoče.

SI ZA IZZIV?

  • Sprehodi se po svojem domu in preveri, ali ste kot družina energetsko učinkoviti?
  • Posnemi kratek video, fotografijo, boomerang ali se izrazi na način, ki ti je blizu.
  • Izdelek pošlji na naslov natecaj@samo1planet.si
  • Pri objavi na socialnih omrežjih uporabi #samo1planet in označi @care4climate.

Vse je dobrodošlo, pomembno je le, da bomo tako na družbenih medijih širili glas o pomembnosti energetsko učinkovitih navad in postavili dober vzor. Z malimi koraki lahko vzpodbudimo velike spremembe.

*****

Več informacij, pravila sodelovanja in nekaj namigov najdeš na uradni strani samo1planet.si/