Obisk gimnazijcev v MCju

Ob koncu šolskega leta so se nam v MCju zopet pridružili dijaki prvih in drugih letnikov Gimnazije Litija. V torek 20.6. in v sredo 21.6. smo za dijake pripravili program, ki je bil sestavljen iz jutranje preventivne delavnice ter dopoldanskih aktivnosti za mlade. V torek je preventivno delavnico vodil policist Andrej Hrup, govorili smo o alkoholu in drogah v prometu, dotaknili smo se tudi hitrosti, saj je to razlog za nesreče mladih voznikov številka ena.

V sredo sta jutranji program vodila Borut Brezar in Gea Gračner, aktivista Gibanja za dostojno delo in socialno družbo. Dijakom sta predstavila delovanje društva in pasti s katerimi se danes srečujejo predvsem mladi iskalci zaposlitev. Govorili smo o prekarnosti, študentskem delu, delu preko avtorskih in podjemnih pogodb,…

V nadaljevanju obeh dni pa so se mladi z zaposlenimi in prostovoljci iz MCja, Klišeja in društva Lojtra pogovarjali o prostovoljstvu in aktivnostih za mlade, ki jih pripravljamo mladinske organizacije iz našega lokalnega okolja. S sprehodom po muzeju so se pobliže spoznali z zgodovino Litije in širšega okolja, dan pa so zaključili s kvizom o državni parlamentarni demokraciji.

Skupaj smo preživeli luštna dva dneva. Veselimo se že obiska naslednje leto.