MC²

 

Minecraft je računalniška igra, ki bazira na grajenju struktur iz kock različnih materialov. Tvoja naloga je preživeti, kar zveni preprosto, vendar ti to otežujejo sovražna bitja, ki se prikažejo ponoči. Minecraft z 200 miljoni prodanih kopij velja za najbolj prodajano računalniško igro na svetu.

V Mladinskem centru smo dobili idejo o postavitvi lastnega Minecraft strežnika, kot karantenski projekt, ki bo združeval mlade na daljavo v času, ko fizično druženje ni mogoče. Strežnik se imenuje MC² server, saj so kratice za Mladinski center in Minecraft enake, zato torej MC na kvadrat. Z ekipo prostovoljcev smo tako najeli strežnik, naložili vse potrebne plug ine in začeli graditi. Ob prvem vstopu na strežnik se znajdemo v čudoviti srednjeveški vasi s parkom, stanovanjskimi hišami, termami in zvonikom. Na drugi strani vasi pa lahko najdemo Ukmarjevo vilo, ki je do potankosti zgrajena po resnični zgradbi, v Kateri se nahaja Mladinski center Litija. Vas pa se z dograditvami stalno širi.

Sedaj ste na vrsti vi, da se nam pridružite in nam pomagate graditi to zgodbo naprej.

Natančna navodila kako se nam pridružiš si lahko prebereš tudi tukaj.

Ekipo MC² predstavljamo Anže Malis aka G_Mekano, Bine Nemeček aka sluno, Valentin Pavšek aka Shpela, Andraž Korenč aka ANDRAZEK in Matic Zupančič aka SautY.