MAKSIMAL FESTIVAL

V spomin na našega dobrega prijatelja Maksa Koviča, ki se je lansko leto tragično ponesrečil v gorah, pripravljamo dobrodelni festival. Dogajanje bo potekalo na več lokacijah v Litiji.

Dan varnega gorništva (nedelja, 28.8.2022, parkirišče gostilne Pri Mostu)

Košarkarski turnir trojk (sobota, 3.9.2022, igrišče na Stavbah)

Koncert skupine ELVIS JACKSON (sobota, 3.9.2022, dvorišče pred MC Litija)

————————————————–

DAN VARNEGA GORNIŠTVA (nedelja, 28.8.2022, parkirišče gostilne Pri Mostu)

V nedeljo, 28. avgusta popoldne, bo na parkirišču gostilne Pri mostu vse v znamenju plezanja. Planinska zveza Slovenije bo poskrbela za postavitev plezalne stene, na kateri se boste obiskovalci lahko preizkusili, za varnost in napotke pa bodo poskrbeli plezalci Društva prosti čas iz Šmartnega pri Litiji. Na stojnicah boste lahko spoznali Planinsko društvo Litija in njihove aktivnosti, OZ Rdeči križ Litija bo predstavljal temeljne postopke oživljanja, glasilci pa vam bodo z veseljem razkazali gasilski avtomobil. Mladinski center Litija bo s športnim poligonom poskrbel za dodatno animacijo najmlajših obiskovalcev.

Točen začetek popoldnaskega dogajanja bo objavljen na spletu, zato spremljaj dogodke Maksimal festivala na Facebook-u in na spletni strani MC Litija.

————————————————–

KOŠARKARSKI TURNIR TROJK (sobota, 3.9.2022, igrišče na Stavbah)

Turnir je prijateljske narave, saj poteka v spomin na našega dobrega prijatelja in tudi bivšega košarkarja Maksa Koviča.

NAČIN TEKMOVANJA: Upoštevajo se pravila igre ulične košarke. Vsaka ekipa mora imeti vsaj 3 igralce oz. igralke in pa neomejeno število rezerv. Ekipe bodo predvidoma razvrščene po starostnih kategorijah in spolu. Dokončen sistem tekmovanja bo objavljen pred začetkom tekmovanja.Turnir je torej namenjen vsem, ne glede na starost, spol in košarkarsko znanje. Najpomembnejše pravilo tekmovanja je “fair-play” (poštena igra), za kar bo odgovoren tudi košarkarski sodnik.

NAGRADE: prve tri zmagovalne ekipe iz vsake kategorije prejmejo praktične nagrade.

PRIJAVE: ekipe se na turnir lahko prijavite na elektronskem naslovu ceponlitija@gmail.com ali pa na telefonski številki 041 526 391 (Čepon), kjer dobite tudi vse potrebne informacije. Ob prijavi navedite: Ime ekipe, imena in priimke igralcev, starost in telefonsko številko vodje ekipe. Vse ekipe boste o urniku tekmovanja obveščene dan pred turnirjem.
Prijavnine na turnir ni! S poslanim SMS sporočilom MAKS5 na 1919 lahko predčasno donirate 5 EUR v dobrodelni sklad festivala, vsaka ekipa pa lahko po svojih zmožnostih donira tudi na samem prizorišču.

Turnir bo ves čas spremljala dobra glasba. Za pijačo vseh ekip bo poskrbljeno.

————————————————–

Koncert skupine ELVIS JACKSON (sobota, 3.9.2022, dvorišče pred MC Litija)

V soboto, 3. 9. bo na dvorišču pred MCjem pestro cel dan. Na prizorišču se nam bodo pridružili predstavniki AO Rašica in GRS Mojstrana, v prostorih MCja si bo od 15.00 do 19.00 mogoče ogledati spominsko fotografsko razstavo, projekcijo kratkega igranega filma društva TOMBAS, v katerem glavno vlogo igra Maks ter film, ki so ga v njegov spomin pripravili v AO Rašica.

Člani raftarskega kluba VIDRA, katerega član je bil Maks, bodo v popoldanskih urah v njegov spomin, še enkrat zaveslali po reki Savi. Pozdraviš jih lahko ob poti ali pa kar z litijskega mostu. Spust je namenjen le članom društva VIDRA.

Glavni dogodek festivala bo zagotovo večerni koncert, kjer bodo poleg ska-punk legend ELVIS JACKSON nastopili tudi progresivni “yacht rockerji” Ljubila se bova tudi na minimalcu (LSBTNM) in neustrašni Bingeldon, kjer je svoj pečat pustil tudi Maks. Koncert se začne ob 20:00!

Mladoletnim osebam je vstop na koncert dovoljen le v spremstvu staršev ali zakonitih zastopnikov.

Na prizorišče koncerta ni dovoljeno prinašanje lastne pijače. Na vhodu bodo varnostniki in reditelji skrbeli za red, organizatorji lepo naprošamo vse obiskovalce, da upoštevajo njihova navodila.

————————————————–

Dogodek finančno podpirajo ZKMŠ Litija – Mladinski center Litija, Medgeneracijsko glasbeno društvo Litija, KLIŠE, JSKD OI Litija, Občina Litija in društvo LOJTRA.

Na vseh dogodkih festivala bomo zbirali prostovoljne prispevke za GRS Mojstrana in AO Rašica, katerega član je bil Maks. AO Rašica bo zbrana sredstva namenil za ureditev spominske poti na vrh Rašice, ki bo poimenovana po Maksu.

Donacije so možne tudi preko SMS sporočila s ključno besedo MAKS5 na 1919.

Lokalna podjetja in posameznike, ki bi festival radi podprli z večjo donacijo, vabimo, da nam prostovoljne prispevke nakažete na TRR račun Medgeneracijskega glasbenega društva Litija SI56031101000748804, namen: Maksimal festival.

————————————————–

Vsi dogodki Maksimal fesitvala so BREZPLAČNI!

Vljudno vabljeni na druženje s športom in dobro glasbo, za dober namen in spomin na Maksa Koviča!
El Spartanos!