Likovni natečaj MI SMO SAVA

 

1. junija v Sloveniji, Bosni, Srbiji in na Hrvaškem praznujemo dan reke Save kot prispevek države za ohranitev dobrega stanja vodnega okolja v mednarodnem porečju Save. Od skupno 947 km, je kar 221 km teče skozi Slovenijo in velja za najdaljšo slovensko reko. Premalo se zavedamo pomena reke, ki sooblikuje naše okolje, naravo, kulturo in zgodovino.

Zavedamo pa se, da smo skrbniki narave mi vsi. Zato bi s tem razpisom radi obeležili to pomembno sopotnico vseh Litijanov. Vabimo vas, čisto vse, Litijane ali ne, da z nami praznujete in na svoj način obeležite dan Save.

S sliko, spisom, pesmijo, skulpturo, videom, animacijo, plesom, igro, selfijem, objavo, zapisom spominov starih staršev na kopanje v Savi, sprehodom do Save in čiščenjem bregove/pobiranjem smeti ali na kakršenkoli drug način. Možnosti je veliko.

ZA SAVO, ki bo spet polna življenja.

PRAVILA RAZPISA
Razpis traja od 1.6.2020 do 1.8.2020.
Na razpisu lahko sodelujejo učenci od 6. do 9. razreda, dijaki, študenti, starši, okoljevarstveniki in vsi ostali zavezniki Save 🙂

-Likovna dela (risbe, slike, fotografije, skulpture…)
Sodelujoči lahko pošljejo dela z različnih področji umetnosti: kiparstvo, slikarstvo, risanje. Lahko se poslužujejo različnih tehnik in materialov. Spodbujamo ustvarjanje z recikliranimi materiali (rabljen karton, blago…).
-Literarna dela (zapisi, pesmi, spisi, spomini…)
Sodelujoči lahko pošljejo prozno, pesniško ali dramsko delo.
Dela v digitalni obliki (zapisi, fotografije…) pošljete na elektronski naslov mzpp.litija@gmail.com.
Dela v analogni obliki lahko pošljete ali osebno prinesete v Mladinski Center Litija, Ponoviška cesta 12, 1270 Litija.
Dela bodo razstavljena najprej na virtualni in kasneje še na pravi razstavi.
Vsa dela naj bodo opremljena z imenom, priimkom in naslovom dela (naslov ni obvezen).

Avtorske pravice
Udeleženci natečaja soglašajo, da se njihovo ime in dela javno objavijo. Osebni podatki udeležencev bodo uporabljeni zgolj za interno uporabo (obveščanje, dogovarjanje za nadaljno uporabo del), v skladu z državnimi zakoni o varovanju osebnih podatkov.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na mzpp.litija@gmail.com ali na 031 213 029.
Prijazen pozdrav vsem, ki vam je mar.
Save ne damo!

Zapisala: Maša Cvetežar (Mladi za podnebno pravičnost Litija)