Loading dogodki

« All Events

  • Ta dogodek je minil.

Maksimal festival: DAN VARNEGA GORNIŠTVA

27. 5. 2023 @ 13:00 - 20:00


Lokacija: parkirišče “Pri mostu”


Event Navigation

Moči smo tudi letos združili z Medgeneracijskim glasbenim društvom Litija, Klišejem, OZ Rdečim križem in drugimi organizacijami, za drugo izvedbo festivala v spomin na našega dobrega prijatelja Maksa Koviča, ki se je leta 2021 tragično ponesrečil v gorah.

Prvo dejanje festivala bo DAN VARNEGA GORNIŠTVA, in sicer te v soboto, 27. maja od 13. ure dalje vabimo v našo družbo na parkirišče gostilne Pri Mostu. Dan bo v znamenju varnega gorništva in vsega kar paše zraven!
Planinska zveza Slovenije bo poskrbela za postavitev plezalne stene, na kateri se boste obiskovalci lahko preizkusili, za varnost in napotke pa bodo poskrbeli plezalci Društva prosti čas iz Šmartnega pri Litiji. Na stojnicah boste lahko spoznali Planinsko društvo Litija in njihove aktivnosti, OZ Rdeči križ Litija bo predstavljal temeljne postopke oživljanja, glasilci pa vam bodo z veseljem razkazali gasilski avtomobil, osebje zdravstvenega doma pa reševalno vozilo. Mladinski center Litija bo s športnim poligonom poskrbel za dodatno animacijo najmlajših obiskovalcev.

V primeru dežja prireditev odpade in se prestavi na drug datum! Spremljaj aktivnosti MAKSIMAL FESTIVALA na facebook profilu https://www.facebook.com/maksimalfestival in se nam pridruži tudi letos!