Dan za spremembe 2017

Vseslovenska prostovoljska akcija Dan za spremembe je nastala z namenom spodbujanja ljudi, da aktivno pristopijo k odzivanju na potrebe svoje skupnosti. V okviru 8. Dneva za spremembe, ki bo 8. aprila 2017,  bodo po vsej Sloveniji potekale različne akcije, ki bodo spodbujale in širile sodelovanje. Povezana ekipa bo s pripravo posamezne akcije odgovorila na aktualne težave in potrebe v svoji skupnosti z mislijo na realne možnosti za izvedbo. V Litiji bo v organizaciji Mladinskega centra Litija in Društva za trajnostni razvoj Slomo potekala dvodnevna akcija, in sicer v petek in v soboto, 7. in 8. aprila 2017. Z akcijo želijo povezati skupnost z urejanjem skupnostnega sadovnjaka ter urediti okolico MC Litija z novimi zasaditvami in zunanjo ureditvijo.

V petek, 7. aprila, ob 14. uri se Dan za spremembe začne  v skupnostnem sadovnjaku na Ulici solidarnosti v Litiji.  Društvo Slomo organizira delavnico obrezovanja  in nege sadnih dreves, vse o semenih in kaljenju ter  skupnostno pripravo vizije sadovnjaka.  Sledi tudi skupnostna malica.

V Mladinskem centru Litija bodo v okviru projekta Stojnica vse zastojn pripravili garažno razprodajo in izmenjevalnico semen. Vse, ki se jim doma in v garaži nabirajo predmeti, ki jih ne potrebujejo več, vabijo, da jih izmenjajo na garažni razprodaji. Prav tako so vabljeni vsi, ki si želijo izmenjati semena ali sadike. Uredili bomo zunanjo podobo MC Litija z novimi zasaditvami.

Zbor vseh prostovoljcev bo v soboto, 8. aprila ob 9. uri v MC Litija, kjer se bodo formirale delovne ekipe, ki se bodo lotile dela po različnih lokacijah. Tudi za prazne želodčke bodo poskrbeli prostovoljci, ki bodo v MC-ju pripravili skupno kosilo.

Dodatne informacije lahko dobite na MC Litija, ali društvu Slomo, sledite rumenim ribicam, ali pokličete na 041 443 410.

Zavihaj rokave, ne bodi zaspan, postani prostovoljec za en dan! Ne prepuščaj se toku, SPREMINJAJ tudi ti.