Avgustovski počitniški program

Intenzivni tečaj španščine

Zaradi premajhnega števila prijav na tečaj španščine smo se le-tega odločili prestaviti v mesec avgust. Tečaj bo potekal od 1. do 12. avgusta, med 10:00 in 14:00 (4 pedagoške ure + odmor), v Mestnem muzeju Litija.

Tečaj bo vodila Maya Choghary, mag. hispanistike in prof. pedagogike in andragogike, ‘native speaker’ nizozemščine, ki ima že več kot 10 let izkušenj s pedagoškim in andragoškim delom, prevajanjem, prostovoljstvom in govori kar 7! jezikov.

Na 30-urnem tečaju bomo spoznali osnove španščine in kulture špansko govorečega sveta Prav tako bomo predelali osnove slovnice (obdelali bomo vse tri glagolske skupine), se naučili šteti do 1.000, svojilne zaimke ter razložili rabo različnih glagolov.
Šli bomo skozi špansko fonetiko in pravopis, a hkrati bomo namenili dober del tudi kulturi in celo pripravili špansko tortiljo in tapase, da bo izkušnja s španščino še bolj pristna.
Tečaj je primeren za vse starejše od 14. let. Prijavnina znaša 30 € na udeleženca, navodila za plačilo prejmete ob prijavi. Prijave so obvezne in jih sprejemamo preko prijavnega obrazca, ki ga najdeš TUKAJ.

Šiviljska delavnica

Od 10. do 12. avgusta se nam lahko pridružiš na delavnici šivanja. V dnevnem centru MCja bodo šivalni stroji brneli od 10.00 do 14.00. Pripravili smo nekaj enostavnih poletnih krojev, ki si jih boš lahko prenesel/a na blago in si zašil/a povsem svoj, nov poletni kos.

Prijave niso obvezne je pa zaželjeno, da svoj prihod napoveš. Oglasi se nam po elektronski pošti na
info@mclitija.si., da nam slučajno ne zmanjka blaga.

Počitnice v muzeju

V sodelovanju z U3 – Univerza za tretje življenjsko obdobje Litija in Šmartno organiziramo poučen in zabaven teden aktivnosti v Mestnem muzeju Litija. Pred muzejem se bomo družili od 16. do 19. avgusta, med 10.00 in 14.00. Na programu bo malo ustvarjanja, spoznavanja kulturne dediščine in nekaj malega športnih iger. Aktivnosti so primerne za mlade od 10 let naprej. Prijave za počitnice v muzeju sprejemamo na info@mclitija.si vse do 12. avgusta.

Pr’prav’ se, pr’klop’ se – delavnica spoznavanja z zvočnimi napravami in njihovo uporabo

Kamorkoli se obrnemo, hočemo ali nočemo, slišimo zvok. Najbrž si že kdaj slišal/a za zvočnik, kabel, mešalno mizo, mikrofon ali kaj podobnega, kajne? Tudi če nisi, te vabimo, da se nam pridružiš v četrtek 18. avgusta ob 16.00 v MC Klubu, kjer bomo raziskovali in se učili osnovne uporabe zvočnih ter drugih sorodnih naprav.
Delavnica bo praktično naravnana in je namenjena mladim začetnikom od 14. leta starosti naprej, da si boste lažje organizirali DJ zabavo, vaje z bendom, morda recital v vaši najljubši dvorani, ali pa samo popestrili bolj dolgočasne dni. Tvojo prijavo pričakujemo najkasneje do 16. avgusta, na e-poštni naslov info@mclitija.si. Ob prijavi navedi svojo starost in kontakt.

Glasbena delavnica

Domen Malis in Rok Lunaček pripravljata super delavnico za mlade nadebudne glasbenike.
Delavnica je primerna za starejše od 12. let in bo potekala 22. in 23. avgusta, od 17.00 do 20.00. Dodaten dan, ki bo namenjen snemanju v studiu bodo udeleženci, skupaj z mentorjema, določili na delavnici.

Zaželjeno je nekaj glasbenega predznanja (npr.: bobni, kitara, bas, klaviature, vokal, …), ker je ideja letošnje delavnice izdelava avtorskega komada z besedilom. Udeleženci bodo skupaj z mentorjema komad naredili, zvadili in na koncu v studiu tudi posneli.

Prijave na delavnico so OBVEZNE! Število udeležencev je omejeno na maksimalno 10, prijave zbiramo najkasneje do 18. avgusta oz. do zapolnitve mest. Prijavnico na delavnico lahko najdeš TUKAJ ter na naših profilih na Facebook-u in Instagramu.