Zgodilo se je: Evropsko leto mladih v Litiji

V petek 16.12. 2022 smo v sodelovanju z Gimnazijo Litija, Kulturno izobraževalnim društvom Pina in poslansko pisarno evropskega poslanca dr. Klemna Grošlja, organizirali posvet z dijaki in dr. Klemnom Grošljem ter Vlasto Nussdorfer.

Mladinski delavci smo dopoldan postavili stojnico v galeriji gimnazije, kjer so se dijaki lahko informirali o naših programih in aktivnostih, ki jih izvajamo. Stojnica je bila za dijake odprta od 9:45 do 12:00.

Na začetku dogodka so sodelavci Kulturnega in izobraževalnega društva Pina moderirali delo po skupinah v razredih. Sodeloavli so dijaki drugih in tretjih letnikov, tematike, ki so jih obravnavali znotraj skupin pa so bile: ekologija in okolje, človekove pravice in migracije v EU.
Po delavnicah je sledila debata, kjer so dijaki predstavili svoje ugotovitve in poglede na omenjene tematike, svoja mnenja in izkušnje pa sta z dijaki podelila tudi gosta.
Po koncu je sledilo še neformalno druženje.

V Mladinskem centru Litija ocenjujemo, da je bil dogodek več kot uspešen, zato obljubljamo, da vsekakor še pridemo nazaj. Utrinke z dogodka si lahko ogledate v foto galeriji. Avtor fotografij je Žiga Lupše.

« of 3 »