V Francijo po prostovoljske izkušnje

 

V organizaciji iz Francije, Maison de l’Europe Le Mans-Sarthe, Centre d’information Europe Direct, iščejo kar 6 prostovoljcev iz različnih evropskih držav, za sodelovanje na 11 mesečnem prostovoljskem projektu, ki se bo odvijal v mestu Le Mans in njegovi okolici. Projekt bo potekal od 17. avgusta 2020 do 15. julija 2021.

Glavna naloga prostovoljcev bo delo v lokalnih centrih za usposabljanje, ki se imenujejo “Maisons Familiales Rurales” ali MFR (dobeseden prevod v ang. “rural family houses”). Prostovoljci bodo vsak dan delali v enem izmed šestih centrov. Vsak center gosti mladostnike, ki imajo težave s francoskim tradicionalnim šolskim sistemom in iščejo nove načine učenja.

Vsi centri se nahajajo v Sartheju, podeželski regiji, katere prestolnica je mesto Le Mans. Centri so locirani v različnih vaseh.

Vsi izbrani prostovoljci bodo živeli skupaj, v hiši v Le Mansu, na delo se bodo vozili z javnim prevozom ali avtomobilom, saj nekateri centri ponujajo možnost uporabe avtomobila. Eden od izzivov tega projekta je privabiti Evropo k mladim na podeželje, kjer je eden izmed večjih izzivov vedno mobilnost, zato je nujno, da imajo prostovoljci vozniško dovoljenje.

Prostovoljci bodo v delo vključeni kot polnopravni člani ekipe centrov, delali bodo večinoma z mladostniki, zato je nujno, da prijavljeni kandidati izkažejo željo po delu z najstniki, zaželjeno je tudi, da že poznajo nekatere neformalne metode učenja in jih znajo uporabljati v praksi.

Tekom projekta bo še posebej poskrbljeno, da bodo prostovoljci razvijali svoj smisel za pobudo, pridobivali nova znanja in veščine z organiziranjem in uresničevanjem različnih aktivnosti v centrih (delavnice, tečaji, individualna podpora, šport, igre, predstavitve, predavanja, ipd).

Vse o projektu in organizaciji si lahko prebereš v INFO PACK-u, ali TUKAJ.

Prijaviš se tako, da na elektronski naslov evs@europe-en-sarthe.eu pošlješ izpolnjeno prijavnico, ki jo najdeš TUKAJ, svoj CV in kratek video v katerem odgovoriš na naslednja tri vprašanja:

  • What is the craziest thing you’ve ever done?
  • Tell us one fun fact about your country!
  • What would you pack to bring with you to live here for a year?

Prijave sprejemajo do 15. aprila 2020!