Utrip poletja – počitniški program

Teden z EVS prostovoljci

3.7. – 7.7. od 16.00 do 20.00

Med ponedeljkom in četrtkom se pridruži našim EVS prostovoljcem na dvorišču pred našo hišo. Zate bodo pripravili različne športno družabne aktivnosti za kvalitetno preživljanje prostega časa. Skupaj bomo vihteli badminton loparje, se preizkusili v hitrostnem risanju in metali stare dobre balinčke.

Evropska petkova kuhinja

Vsak petek ob 19.00

EVS prostovoljci nas bodo vsak petek zvečer popeljali na kulinarični izlet po Evropi. Dišalo bo po Španiji, Franciji, Nemčiji in Madžarski. Pa kakšna kranjska klobasa bo tudi zadišala po dvorišču… Pridruži se nam pri razvajanju brbončic tudi ti.

Pred, med in po večerji pa žongliramo, vrtimo hulahop obroče, brcamo hackey sack, se učimo trike z diabolom in krepimo cirkuške veščine.

DIY ustvarjalnica

10.7. – 14.7. od 17.00 do 20.00

Kaj točno bomo izdelovali je odvisno predvsem od tebe. Pripravili smo nekaj hitrih receptov, za izdelavo domače kozmetike, ter nekaj predlogov za izdelavo preprostih vsakodnevno uporabnih stvari. Imaš kakšno svojo idejo? Lahko jo prineseš tudi s sabo. Je bomo veseli.

MCjeva ŠIVALNICA

17.7. – 21.7. od 16.00 do 20.00

V četrtem tednu počitnic bodo v dnevnem centru zabrnele šivalne mašine. Pripravili smo nekaj enostavnih poletnih krojev, ki si jih boš lahko prenesel/a na blago in si zašil/a povsem svoj, nov poletni kos.

Tečaj masaže

19.7., 26.7. in 2.8. od 16.30 do 20.00

Prvo srečanje bo namenjeno masaži na stolu, s poudarkom na vratni hrbtenici in rokah, drugo bo, ob lepemu vremenu seveda, zunaj. Naučili se bomo tehnik za masažo hrbta. Na tretjem srečanju pa se bomo lotili še uporabe pravilne ergonomije pri vsakodnevnih opravilih. Srečanja so zasnovana in pripravljena za delo v parih. Prijaviti se je potrebno najkasneje do 17.7.2017. Svojo prijavo lahko oddaš na mail info@mclitija.si ali pokličeš na 051 443 410.

Jam session + Open mic + Klubska scena

31.7. – 4.8. od 17.00 do 20.00

Vidiš svet skozi note in stihe? Te kdaj prime, da bi delil svoje rime? Tale dotična delavnica je torej odlična zate. Da bo stvar lažje stekla vas bodo spremljali mojstri litijske Klubske scene, ki v MC Klubu vrtijo vinilke in preko elektronske glasbe sproščajo svojo ustvarjalnost.

Grafitarska delavnica

Železniška postaja Litija, 7.8. do 11.8.

Grafiti vlak prihaja na 1. tir. Pograbite svoje spreje in maske, očistite kapce in nabrusite linije. Dobimo se v podhodu železniške postaje Litija.

Bobnarska delavnica

21.8. – 23.8. od 17.00 do 20.00

Domen Malis si bo tudi letošnje poletje vzel čas za poučevanje mladih nadebudnih bobnarjev. Skupaj se boste lotili prvih zavihljajev s palčkami, ujeli ritem na bobnih in se do srede naučili vsaj eno skladbo. Drumming all the way!!!

Mladinska izmenjava MIXOLOGY

28.8. do 4.9., Grad Ponoviče

Mixology je miks vsega kar nas zabava, osrečuje in navdušuje. Življenje je pač tako, da združuje prijetno s koristnim, zato bomo skupaj z mladimi iz Latvije, Madžarske, Španije in Portugalske soustvarjali program festivala f52.

FESTIVAL f52

1.9. in 2.9.2017, Grad Ponoviče

Zaključek poletja bo glasen in tradicionalno poskočen, zagotovo preko 52 decibelov. Izbrana glasba in pestro dogajanje čez dan, zagotavljajo nepozabne trenutke v duhu dolgih, poletnih noči. Se vidimo na vrtu dvorca Ponoviče!