Poletni počitniški program

DRUŽABNE IGRE v PARKU NA STAVBAH
27. junij, 4. in 11. julij, od 10.00 do 13.00
Pridruži se nam v parku na Stavbah, ob ponedeljekih bomo dopoldne igrali različne družabne igre. To poletje iščemo prvake v monopoly-u, activity-ju in jengi! Aktivnosti so primerne za otroke starejše od 10. let!

ŠPORTNI TOREK in ČETRTEK
28. in 30. junij ter 5., 7., 12. in 14. julij; 10.00 – 12:00, Igrišče na CKS-ju in park na Stavbah
Športni torek se bo tradicionalno odvijal na igrišču na Cesti komandanta Staneta (Rozman’c), Športni četrtek pa na igrišču na Stavbah pri Kulturnem centru.
Igrali bomo nogomet, košarko, badminton, odbojko, se preizkusili v poligonu in drugih športnih igrah. Aktivnosti so primerne za otroke starejše od 10. let!

MC KUHA; 29. junij in 6. julij 2022, od 10.00 do 12.00; MC Litija
V okviru programa MC kuha z mladimi preizkušamo preproste in hitre recepte, primerne za hitre in lahke malice ali za hitro potešitev želodčkov v družbi.
Skupaj se bomo lotili priprave sadne kupe, mešali bomo smotije in vročino preganjali s sladoledom. Program bo potekal v Mladinskem centru Litija ali vpraku na Stavbah, odvisno od vremena.

OBISK DOMAČIJE PATERNOSTER
13. julij 2022, zbor pred MC Litija ob 10:00, povratek ob 12.00
13. julij je dan rezerviran za obisk domačije Paternoster v Tenetišah. Izpred Mladinskega centra Litija se bomo peš odpravili do kmetije, kjer nas bostasprejela lastnika Nace in Helena. Razkazala nam bosta posestvo, pozdravili bomo živali in se pobliže spoznali z življenjem in delom na kmetiji. Pa brez skrbi, od tam ne bomo odšli lačni. Aktivnost je primerna za vse otroke starejše od 8. let.

BADMINTON
Na partijo badmintona ste vabljeni ob petkih. Med 10.00 in 12.00 se dobimo na dvorišču pred MCjem (v primeru vročine pa v parku na Stavbah) in prekrižamo loparje. Poskrbeli bomo za osvežitev, ti pa poskrbi za dobro namerjene udarce. Aktivnost je primerna za otroke starejše od 10. let!