MC² strežnik odpira svoja vrata!

Zadnja 2 meseca smo z ekipo prostovoljcev pridno načrtovali, gradili in programirali MineCraft strežnik Mladinskega centra Litija oziroma na kratko MC² strežnik. Sedaj si na vrsti TI, da se nam pridružiš in nam pomagaš graditi to zgodbo naprej. ⛏️
Navodila za dostopanje do strežnika (slike za pomoč si lahko ogledaš v spodnji galeriji):

1.) Zaženemo igro Minecraft, da pridemo do začetnega menija in pritisnemo gumb »Multiplayer« oz. način za več igralcev.

2.) Nato desno spodaj poiščemo tipko »Add server« oz. dodaj strežnik, ter jo pritisnemo

3.) Tu v prvo okence pod »Server name« napišemo poljubno ime strežnika, pod okence »Server address« pa prilepimo naslov strežnika, v našem primeru je to »MCLitija.verygames.net«, bodite pozorni na točnost zapisa. Ko zaključimo, pritisnemo tipko »Done«.

4.) Strežnik je dodan, da se povežemo, preprosto kliknemo nanj.

5.) In že smo na strežniku, od igranja vas loči samo še en korak in to je registracija. Vsak uporabnik se mora registrirati s komando /register, to stori tako da pritisne tipko »t« na tipkovnici, ki odpre pogovorno okno, v katerega vpišemo /register <Geslo> <PotrdiGeslo>. Se pravi »/register«, presledek, geslo, ki ga bomo uporabljali, presledek in še enkrat ponovimo geslo. Ob naslednji prijavi pa je potrebna samo komanda /login <Geslo>. Se pravi pritisnemo »t«, napišemo »/login«, presledek in vpišemo geslo, ki smo ga ustvarili.

Nadaljnja pravila za igro najdemo znotraj strežnika. Za dodatna vprašanja ali pa samo druženje pa se nam pridružite na Discord skupnosti ? (https://discord.gg/HtBVq9b).