Litkova pustolovščina

Litija je karnevalsko mesto. Pustovanja pri nas potekajo že najmanj 175 let. Pred tremi leti je karneval dobil svojo masko – Litka. Zadnja leta je bil  prvi med vsemi maškarami v Litiji – litijski pustni župan. Letos bo ostal doma – v rudniku Sitarjevec. V resnici pa bo vsak dan od 12. do 28.2. z nami – v nagradni spletni igri Litkova pustolovščina.

Gre za aplikacijo za pametne telefone, posebej pripravljeno za Litijski karneval 2021. Na 10 točkah po Litiji je treba poiskati 10 QR kod. S skeniranjem kod vstopiš v svet različnih ugank, bolj in manj težkih nalog. Čakajo te rebusi, križanke, sestavljanke in drugi izzivi. Na novo boš doživel nekatere  zanimivosti o Litiji. Se nasmejal ob izzivih, malo potelovadil,… Rešitve ugank pripeljejo do rezultata, ki je beseda z desetimi črkami. Beseda prinese sodelovanje v žrebu, žreb pa lahko lepo nagrado – darilno kartico v vrednosti 100€, 50€ in 30€. Več o spletni interaktivni nagradni igri izveš na litkovapustolovscina.si. Druščino za na pot si izbereš sam, vsekakor pa moraš s sabo imeti pameten telefon.

Predlagamo, da iskanje začneš pri lekarni na Trgu svobode. Bo najlažje. Najdeš prvo kodo, jo skeniraš in začneš pustolovščino. Navodila za nalaganje programa za skeniranje kod dobiš na facebook strani Litijski karneval. V aplikaciji dobiš tudi namige za iskanje naslednjih točk pustolovščine. In tako nadaljuješ do desete postaje pustolovščine. Lahko tudi naslednji dan. Že doseženi rezultati ostanejo shranjeni.

Priporočljivo za vse, ki še niso dokončno odrasli 🙂

Več izveš tukaj: litkovapustolovscina.si 

Več o Litijskem karnevalu na FB strani Litijski karneval in občinski spletni strani litija.si.