Gamer’s club v MC Litija

Ste opazili nenaden dvig cen grafičnih kartic? Četudi smo nemočni ob cenah svetovnega trga, pa smo na MC-ju ubrali drugo strategijo: odpiramo Gamer’s club z vso potrebno opremo, ki bo poskrbel tudi za  najzahtevnejše litijske gamerje!

Virus, s katerim živimo nam povzroča vrsto težav, med drugim je povzročil tudi dvig cen računalniške opreme, saj je ta zaradi dela od doma in šolanja postala obvezen nakup. Veliko povpraševanje in pa rudarjenje kriptovalut je povzročilo, da so cene določenih komponent, predvsem grafičnih kartic, poskočile v nebo. Žrtev tega pa so predvsem mladi navdušenci nad računalniškimi igrami oz. gamerji, ki si zaradi dviga cen ne morejo privoščiti zmogljivejših grafičnih kartic, ki so ključne za igranje računalniških igric. Medtem ko te postajajo za računalnik vedno bolj zahtevne, poceni alternative za nadgradnjo računalnika pa ni, je to marsikaterega igričarja spravilo v stisko.

Ker je med mladimi želja za igranje računalniških iger velika in ker si ne more vsak privoščiti zmogljivega računalnika, smo v mladinskem centru odprli Gamer’s club, ki bo namenjen prav igranju računalniških igric. Program Gamer’s cluba bo pokrival potrebe vseh igričarjev, tako resnih kot tudi le radovednih. Program sestavlja prosta igra, kjer bodo računalniki ob določenih dneh dostopni za prosto uporabo, organizirani pa bodo tudi LAN Party-ji, kjer se bomo zbrali v večjem številu, odprli strežnik in igrali drug proti drugemu. Za piko na i pa bomo poskrbeli s treningi za gamerje, kjer bomo povabili znane slovenske gamerje, ki bodo delili svoje izkušnje in nasvete in vam pomagali izboljšati svojo igro.

Za igranje igric imamo v mladinskem centru 2 povsem nova zmogljiva računalnika in vso pripadajočo gamer-spec periferijo. Specifikacije za poznavalce: AMD Ryzen 5 5600X procesor, GeForce RTX 3060Ti grafična kartica, 16GB DDR4 RAM delovni spomin, 500GB SSD + 1TB HD diska, s pripadajočo Logitech G413 Carbon mehansko tipkovnico, ASUS TUF M3 optično miško ter AOC G2 series 144Hz gaming monitorjem.

Za igranje bodo zaenkrat na voljo vse brezplačne multiplayer igre, kot so: League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive, Fortnite, Valorant, Apex Legends itd. Če bo interes, pa je mogoč tudi nakup drugih iger. V MC-ju imamo tudi lasten Minecraft strežnik, najdete ga na naslovu MCLitija.verygames.net (strežnik obratuje na najnovejši 1.18 verziji).

Poleg računalnikov in računalniških iger ponujamo tudi možnost uporabe PS4 z igrami: FIFA 22, Tekken 7, Gran Turismo Sport, Rocket League …

Zato vabljeni v MC Litija, kjer se bomo skupaj zabavali in se ob tem naučili novih veščin (ne samo gamerskih).