Fotografska razstava obrazi Irana

Moje ime je Sandra, prihajam iz Polšnika in stara sem 38 let. S fotografijo se ukvarjam že od mladih srednješolskih let. Navdušujeta me predvsem narava ter sami ljudje. Za razstavo sem se odločila, ker že dolgo časa nabiram pogum in pokazala se je odlična priložnost za razstavljanje. V Mladinskem centru Litija so mi izpolnili dolgoletno željo.

Pred 4 leti smo se trije prijatelji odločili da gremo na daljše potovanje. Izbrali smo si Iran. Kupili letalske karte si uredili potovalno vizo in jo mahnili proti Teharnu. Za Iran smo se odločili, ker nas je zanimalo kako ljudje živijo na bližnjem vzhodu. Ko smo prispeli v jutranjih urah v Teheran sta nas čakala  Bita in Naser. Bita in Naser sta bila velik del potovanja z nami ali pa vsaj na telefonski liniji.

Po Iranu smo hodili tri tedne, obiskali smo mesta kot so Kashan Abyaneh, Puščavsko vas Toodeshk, Isfahan, Širaz, Persepolis Teheran ter Kaspijsko jezero. Potovanje po Iranu mi je pustil pečat. Tam ljudje živijo počasneje. Si vzamejo čas za družino in prijatelje. Spoštujejo svojo vero, svoje ljudi.

Kot sem že omenila je razstava namenjena ljudem v Iranu, ki so večina njih pokazali kaj je srce in dobrota. Tam so ljudje znani, da so odprti, radovedni tako kot se tudi vidi na fotografijah.

Fotografska razstava bo odprta do 4.5.2022

Vljudno vabljeni!